BBQ Tips

Met prachtig weer in het vooruitzicht, hier vast wat BBQ tips.

-Om er een echt feest van te maken, is het leuk om het pad naar de BBQ te verlichten met lantaarns. Hang ook sfeerlichtjes op (of gebuik kerstverlichting!) Verse bloemen en servetten in dezelfde kleur geven een leuke sfeer. Zet een emmer met water en ijsklontjes neer en bewaar daarin je witte wijn of bier of frisdrank.
Zorg voor grote schalen salade en voldoende ijsblokjes voor in drankjes.


Foto


-Leg onderin de BBQ een dubbelgeslagen vel BBQ, met de glimmende kant naar boven. Zo weerkaatst het de warmte en het scheelt een hoop met opruimen.

-Als je een handvol  BBQ kruiden of provencaalse kruiden over de BBQ strooit, verspreidt zich een heerlijke geur. De kruiden scheiden dan namelijk etherische oliën af. Deze geven het vlees ook een geraffineerde smaak.


-Met een plantenspuit (of waterpistool van de kids!) kan je kleine vlammetjes doven die niet weg willen.-Het BBQ-rooster lichtjes invetten met olie of citroensap tegen het plakken

-Om bv maïs en aardappelen makkelijk te grillen kan je ze het beste flink insmeren met boter en zout, in aluminiumfolie wikkelen en op de grill leggen.

-Lekker groentespiezen maak je door aubergine, romatomaatjes, champignons aan een spies te prikken. (aubergineblokjes minuut of twee laten koken in water, dan afdeppen) Spiezen dun met olie bestrijken en op smaak brengen met beetje zout en peper.

 -Het rooster na afloop in een natte handdoeken (kan ook oude kranten) wikkelen en een nachte op het gras laten liggen. De volgende dag kan je het rooster met een sopje vrij gemakkelijk schoonmaken.

Reacties

  1. Je rooster van te voren invetten en over dat vel papier ga ik eens proberen. Als ik de BBQ aan heb staan gebruik ook altijd veel kruiden, want dan ruikt het zo heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts