Welkom op dit blog.



Omdat thuisblijfmoeders en huishouden bijna uitgestorven begrippen aan het worden zijn, is hier een "huishoudblog" met luchtige maar ook vooral handige (vergeten) tips en tricks rond het huishouden.



Ik hoop dat deze blog jullie van dienst kan zijn als je snel eens iets wil opzoeken..



Succes en veel leesplezier!


dinsdag 12 april 2011

Het is weer aspergetijd! Asperges koken

Verse asperges kan je herkennen aan een glad, licht en sappig snijvlak. Als je het snijvlak licht samenknijpt, moet er wat sap uit komen.


Je kan asperges heel goed in de magnetron koken!
Leg 500 gram asperges in een schaal met 1/8 (125 ml)liter water met wat zout.
Adekken en bij 600 Watt in ongeveer 6-8 minuten gaar laten worden.

Asperges schillen:
Witte asperges laten zich makkelijk schillen als je ze een tijdje in koud water legt.

Groene asperges hoef je helemaal niet te schillen! Alleen een stukje van de houtachtige onderkant is nodig en ze zijn ook sneller gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen