Aardbeien!

Aardbeien! Heerlijk wanneer ze in het seizoen zijn. De lekkerste aardbeien haal je lokaal, uit de volle grond.
Het seizoen duurt eigenlijk niet langer dan 3-4 weken, dus maak er gebruik van!



Kijk voor aardbeien die mooi vol en rood zijn en lekker ruiken. Aardbeien rijpen namelijk niet na..

Een recept wat overheerlijk en eenvoudig is om te maken (ook leuk bij een feestje);
Aardbeien Mousse
Voor 4 personen.


150 gram mascarpone
250 gram aardbeien en 50 gram extra
25 gram suiker
2 blaadjes gelatine
4 eetlepels verse sinaasappelsap
1 eetlepel fijne suiker
mintblaadjes

Doe de gelatine in water en knijp uit.
Zet een pannetje op met 6 eetlepels water en voeg de gelatine toe en verwarm tot het opgelost is.
Pureer de 250 gram (schoongemaakte) aardbeien.
Voeg de mascarpone en het gelatinewater toe en vul vier glazen.
Zet in koelkast voor minimaal 4 uur.
Doe de 50 gram aardbeien in een pannetje en verwarm 1 minuut samen met de suiker en sinaasappelsap.
Haal de glazen uit de koelkast en decoreer met de aardbeienmix en een paar blaadjes munt.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts