Zuinig met Citroen



-Citroenen geven meer sap als je ze even verwarmt door de bjivoorbeeld op de verwarming of in heet water te leggen.
-Wanneer je maar een paar druppels citroen nodig hebt, kan je met een coctailprikker een gaatje prikken. Zo kan je de citroen nog even bewaren en de rest uitpersen.
-Als je een halve citroen in de koelkast bewaart, krijg je geen geurtjes
-Gesneden fruit en groenten als appels, peren, avocado's en aardappelen kan je beschermen van het bruin worden door er gewoon wat citroensap op te sprenkelen.

-Geef kalk en andere rommel op je ramen geen kans. Voor het zware werk kan je de spons best in puur citroensap drenken. Anders zijn enkele eetlepels toevoegen aan water in een spuitfles voldoende. Werk ten slotte nog af met krantenpapier voor vlekkeloze en streepvrije ramen.
-Er zijn geen chemische middeltjes nodig om dit te bereiken. Een paar schijfjes citroen doen wonderen. Vergeet ze niet in een waszakje of dichtgeknoopte panty te doen, anders wordt het een zooitje in de machine.

Reacties

  1. dat zijn heerlijke tips.
    Bedankt! Vooral die van een gaatje prikken met een cocktailprikker is voor mij een hele goeie.
    Groetjes Tanya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke blog. Ik ben je nieuwe volger.
    Citroenen doe ik door het water dat ik drink. Eén halve citroen op een liter. En dan maar drinken. ( om af te vallen)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts