Sinaasappels, sinaasappelsap

Vers geperste sinaasappelsap hoort helemaal bij een paasontbijt. (Eigenlijk liefst elk ontbijt!)
Je krijgt méér sap uit je perssinaasappels wanneer je ze eerst een paar minuten in heet water legt voor je ze perst..
Dit helpt ook bij handsinaasappelen om ze beter te schillen!


Wanneer je cirusvruchten in een aardewerken pot bewaard, blijven ze langer goed.

Met sinaasappelschillen kan je huis lekker fris laten ruiken..even opzetten met water, kaneel en vanille en het ruikt heerlijk.

Vlek in je witte blouse? Gewoon wassen en nat op het gras in de zon laten drogen..

Reacties

  1. aha, leuk idee om allerhande (huishoud)tips op een blogje te zetten. Die komen zeker en vast te pas! groetjes ;)))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind sinasappelsap ook zeer geschikt om wakker te worden. Je proeft (en voelt) de energie die er inzit. Beter dan koffie.
    Gr,
    NZ

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik leg ze altijd 30sec in de magnetron en rol ze daarna over een harde oppervlakte (je kneust dan de 'sapbolletjes' in de sinaasappel) en een elektrische pers helpt ook ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts